Informativna radionica za preduzetnice u Nikšiću

Za preduzetnice iz Nikšića zainteresovane da se prijave na konkurs za raspodjelu sredstava ženskom preduzetništvu u četvrtak, 3. marta (17h) u prostorijama IPC Tehnopolis biće održana informativna radionica.

“Cilj radionice je da preduzetnice koje planiraju pokrenu svoje biznise, kao i one koje žele da prošire svoje poslovanje apliciranjem na konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Nikšić za podršku ženskom preduzetništvu u 2022. godini i ovim putem dobiju informacije vezane za konkurs kao i uputstva prilikom popunjavanja traženih podataka iz obrazaca”, navodi se u pozivu objavljenom na sajtu Opštine.

Zbog ograničenog broja učesnica, kako su naveli, neophodno je do 25. februara potvrditi učešće na radionici na broj telefona 040/213-146, ili putem e maila: gordana.tomovic@niksic.me.

Najavljeno je da će radionici prisustvovati preduzetnice koje su uspješno realizovale aktivnosti iz projektnih prijedloga u 2021. godini, a koje će svojim ličnim primjerom dati podsticaj koleginicama koje planiraju da se oprobaju u sopstvenom biznisu.

Za podršku ženskom preduzetništvu Opština je opredijelila 40 hiljada eura.

Na konkurs, koji je otvoren do 24. marta, mogu se prijaviti preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivačica ili jedan od osnivača i izvršna direktorica društva sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji opštine Nikšić.

Najveći dozvoljeni iznos sredstava koji može biti dodijeljen po jednom biznis planu ne može iznositi više od 20 odsto od ukupnog iznosa predviđenog za podršku ženskom preduzetništvu.

Modeli i obrasci za prijavu na konkurs mogu se preuzeti sa sajta Opštine Nikšić.